Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karalábés csirkekockák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 1 kisebb, zsenge karalábé
  • 3 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 kis csokor petrezselyemlevél


Elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, és kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk.

A karalábét megmossuk, meghámozzuk, és a csirkével azonos méretűre kockázzuk.

Kevés felhevített olajon a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karalábét, és felengedjük kb. 0,5-1 dl vízzel. (Ez attól függ, hogy mennyire lepi el.) Ízesítjük sóval, fokhagymakrémmel, és fedő alatt puhára főzzük.

Ez alatt a zöld levelet megmossuk, kicsit leitatjuk róla a vizet, és egész apróra vágjuk.

Ha már puha, és elfőtte a levét a karalábés csirke, akkor belecsorgatjuk a tejszínt, kicsit átmelegítjük. Elzárjuk, és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyemlevelet.

Melegen, párolt rizs körettel kínáljuk.

[box style=”info”]Végtelenül egyszerű ebéd készült ma, mégpedig egy kevés csirkemell és a kertben szedett zsenge karalábé felhasználásával, rizs körettel.[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/karalabes-csirkekockak/