Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 darab csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A karfiolt apró rózsákra szedjük, és enyhén sós vízben háromnegyedig főzzük (ne legyen teljesen puha). Ezután leszűrjük, de a főzőlevet félretesszük, mert később szükség lehet rá a mártás hígításához.

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát pedig lereszeljük vagy finomra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és megpároljuk rajta a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat, és fehéredésig pirítjuk. Ezután sóval, borssal, delikáttal, kakukkfűvel és gyömbérrel ízesítjük.

A tejfölt egy tálban kikeverjük a liszttel, a főzőtejszínnel és a mustárral. Az így elkészített mártást a csirkemellre öntjük, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a félig megfőtt karfiolt, és az egészet lassú tűzön főzzük, amíg a karfiol teljesen megpuhul. Ha a mártás túl sűrű, a félretett karfiolfőzőlével hígítjuk a kívánt állag eléréséig.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Fogyaszthatjuk rizzsel, tésztával vagy akár önmagában is egytálételként.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/karfiolos-csirkemell/