Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karfiolos rakottas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 db póréhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db pritamin paprika
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dl tejföl
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • sültcsirke fűszersó

Továbbá

  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós, ételízesítős vízben puhára főzzük (8-10 perc). Miután megfőtt, lecsepegtetjük, és egy vajjal vékonyan kikent jénaiba vagy hőálló tálba tesszük.

A csirkemellet felkockázzuk, majd megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel vagy tetszés szerinti fűszerekkel. A póréhagymát, a vöröshagymát, valamint a paprikákat felaprítjuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és megpirítjuk rajta a csirkemellkockákat. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk az aprított hagymákat és paprikákat, majd együtt pirítjuk tovább, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

A zöldséges-húsos keveréket a jénaiban lévő karfiolra terítjük, majd az egészet egyenletesen meglocsoljuk a tejföllel. A tejfölt ízlés szerint előzetesen sóval és borssal is elkeverhetjük.

Az előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 15-20 perc alatt összesütjük, amíg a tejföl enyhén megpirul, és az ízek összeérnek.

Tálalás előtt megszórjuk az összevágott friss petrezselyemmel. Melegen kínáljuk. Ez a gazdag, ízletes fogás remek választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/karfiolos-rakottas/