A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós, ételízesítős vízben puhára főzzük (8-10 perc). Miután megfőtt, lecsepegtetjük, és egy vajjal vékonyan kikent jénaiba vagy hőálló tálba tesszük.
A csirkemellet felkockázzuk, majd megszórjuk a sültcsirke fűszerkeverékkel vagy tetszés szerinti fűszerekkel. A póréhagymát, a vöröshagymát, valamint a paprikákat felaprítjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és megpirítjuk rajta a csirkemellkockákat. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk az aprított hagymákat és paprikákat, majd együtt pirítjuk tovább, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
A zöldséges-húsos keveréket a jénaiban lévő karfiolra terítjük, majd az egészet egyenletesen meglocsoljuk a tejföllel. A tejfölt ízlés szerint előzetesen sóval és borssal is elkeverhetjük.
Az előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 15-20 perc alatt összesütjük, amíg a tejföl enyhén megpirul, és az ízek összeérnek.
Tálalás előtt megszórjuk az összevágott friss petrezselyemmel. Melegen kínáljuk. Ez a gazdag, ízletes fogás remek választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához.