Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kecskesajttal, spenóttal és spárgával töltött pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 16 szelet bacon
  • 20 dkg lágy kecskesajt
  • 20 dkg spenót
  • 8 spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)


Elkészítése:

A pulykamellet úgy szeletelem, hogy 4 db 20 x 15 cm-es téglalap alakú, 0,5-1 cm vastag lapot kapjak. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótolom úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfolom, sózom, borsozom.

Egy nagyobb darab alufólia közepén elhelyezek 4 szelet bacon szalonnát, rárakom a húst, a közepén egy sávban ráteszem a kecskesajt negyedét.

A spenótot megtisztítom a szárától, megmosom, jól lecsepegtetem, és a negyedét a sajtra halmozom.
Az áttört fokhagymát elkeverem az olajjal, és a negyedével meglocsolom a spenótot.

Erre rakok 2 db méretre vágott spárgát, amit előzőleg szükség szerint meghámozok. Ízlés szerint sózom.
Ezután felhajtom a hús egyik felét, majd ráhajtom a másik felét. Ugyanezt teszem a bacon szalonnával, végül felhajtom az alufóliát, középen végig elhajtom, a végeit elcsavarom.

Összeállítom a másik három adagot, és egy tepsiben, 220 fokon 40 percig sütöm. Ha elkészült, kiveszem a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeletelem.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kecskesajttal-spenottal-es-spargaval-toltott-pulykamell/