Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fasírthoz

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 darab zsemle
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál fűszerpaprika

Töltelékhez

  • 6 főtt tojás
  • 30 dkg kelbimbó
  • 2 kávéskanál só

Tetejére

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

A kelbimbót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk.

A megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük és ezt is a húshoz adjuk.

Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és jól összedolgozzuk.

A munkafelületre egy nagyobb fóliát terítünk, majd rátesszük a húsmasszát és egyenletesen, téglalap alakúra elsimítjuk.

Elosztjuk rajta a főtt tojást, kettévágott, főtt kelbimbót és a fólia segítségével feltekerjük.

Olajjal kikent tepsibe tesszük. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk a zsemlemorzsával és készre sütjük.

Miután megsült, kicsit kihűtjük és szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kelbimboval-fott-tojassal-toltott-vagdalt/