Elkészítése
A csirkét megtisztítjuk, majd kívül-belül alaposan bedörzsöljük a kínai öt fűszer keverékével.
Az almákat negyedekre vágjuk, a citromot karikákra szeleteljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöket a csirke hasüregébe töltjük. Mellé néhány fokhagymagerezdet is helyezünk.
A római tál aljára kevés vizet öntünk, majd beletesszük a csirkét. Előmelegített sütőben magas hőfokon 10–15 percig sütjük, majd a hőfokot mérsékelve további 1–1,5 órán át sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul.
A sütés végén a csirkét megkenjük a citromlé és juharszirup keverékével, majd még 5 percig pirítjuk, hogy fényes, aranyló kérget kapjon.
Petrezselymes vajon pirított burgonyával, káposztasalátával és csemegeuborkával tálaljuk.
Tipp
A töltelék még gazdagabb lesz, ha az almák mellé teszünk pár szem aszalt barackot vagy szilvát is. Ha nincs juharszirup, mézzel is helyettesíthetjük, ami szintén szép mázat ad a csirkének.
