Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Keleti fűszeres almával-citrommal töltött csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A keleti fűszeres almával-citrommal töltött csirke igazi különlegesség, amelyben az egzotikus fűszerek, a gyümölcsök frissessége és a juharszirupos máz tökéletes harmóniát alkotnak. Ünnepi ebédnek vagy hétvégi családi fogásnak is remek választás, hiszen egyszerre illatos, szaftos és látványos.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkét megtisztítjuk, majd kívül-belül alaposan bedörzsöljük a kínai öt fűszer keverékével.

Az almákat negyedekre vágjuk, a citromot karikákra szeleteljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöket a csirke hasüregébe töltjük. Mellé néhány fokhagymagerezdet is helyezünk.

A római tál aljára kevés vizet öntünk, majd beletesszük a csirkét. Előmelegített sütőben magas hőfokon 10–15 percig sütjük, majd a hőfokot mérsékelve további 1–1,5 órán át sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A sütés végén a csirkét megkenjük a citromlé és juharszirup keverékével, majd még 5 percig pirítjuk, hogy fényes, aranyló kérget kapjon.

Petrezselymes vajon pirított burgonyával, káposztasalátával és csemegeuborkával tálaljuk.

Tipp

A töltelék még gazdagabb lesz, ha az almák mellé teszünk pár szem aszalt barackot vagy szilvát is. Ha nincs juharszirup, mézzel is helyettesíthetjük, ami szintén szép mázat ad a csirkének.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is