Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Keleti fűszeres almával-citrommal töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db egész, bontott csirke
  • 3 darab alma
  • 1 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kínai ötfűszer (csillagánizs, szecsuáni bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj)
  • juharszirup
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

A csirkét megtisztítjuk, majd kívül-belül alaposan bedörzsöljük a kínai öt fűszer keverékével.

Az almákat negyedekre vágjuk, a citromot karikákra szeleteljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcsöket a csirke hasüregébe töltjük. Mellé néhány fokhagymagerezdet is helyezünk.

A római tál aljára kevés vizet öntünk, majd beletesszük a csirkét. Előmelegített sütőben magas hőfokon 10–15 percig sütjük, majd a hőfokot mérsékelve további 1–1,5 órán át sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A sütés végén a csirkét megkenjük a citromlé és juharszirup keverékével, majd még 5 percig pirítjuk, hogy fényes, aranyló kérget kapjon.

Petrezselymes vajon pirított burgonyával, káposztasalátával és csemegeuborkával tálaljuk.

Tipp

A töltelék még gazdagabb lesz, ha az almák mellé teszünk pár szem aszalt barackot vagy szilvát is. Ha nincs juharszirup, mézzel is helyettesíthetjük, ami szintén szép mázat ad a csirkének.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/keleti-fuszeres-almaval-citrommal-toltott-csirke/