Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelkáposzta főzelék pulykafasírttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény

Rántáshoz

  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál olaj

Fasírthoz

  • 0,5 kg darált pulyka (alsócombfilé)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 szelet száraz kenyér vagy zsemle
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • olaj a sütéshez

Elkészítése

A kelkáposztát megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és vékony csíkokra vágjuk.

Egy nagyobb fazékban feltesszük főni 2,5 liter vízzel.

Közben megtisztítjuk a hagymákat és a burgonyát, majd kisebb kockára vágjuk. Hozzáadjuk a káposztához, majd fűszerezzük.

Ez elég nagy mennyiség, amihez 6 kávéskanál ételízesítőt, 1-1 kávéskanál őrölt borsot és őrölt köményt tettem.

Ha felforrt, kicsire vesszük alatta a lángot és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Amíg elkészül a főzelék, elkészítjük a fasírtot. A darált pulykahúshoz adjuk a beáztatott és kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét), a tojásokat, a kétféle apróra vágott hagymát és a fűszereket (1 kk őrölt bors, 1 kk fűszerpaprika, 2 kk ételízesítő). Kisebb golyókat formázunk belőle nedves kézzel és nem túl forró olajban kisütjük.

Kb 20 perc alatt elkészül (mérettől függően). Nekem ebből a mennyiségből 24 db fasírt lett.

Mire a fasírtunk kisül, a főzelék is elkészül, amit rántással sűrítünk. A lisztet olajban világos barnára pirítjuk, hideg vízzel csomómentesre keverjük, így adjuk a forrásban lévő ételhez, majd kb 5-6 percig forraljuk.

A legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és el is készültünk.

A főzeléket a fasírttal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kelkaposzta-fozelek-pulykafasirttal/