Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kemencében sült kacsacomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 kacsacomb
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 alma
  • 1 tk majoranna
  • 1 dl rozé bor
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

A kacsacombokat megtisztítjuk, a felesleges zsiradékot levágjuk róla, és besózzuk. A krumplit meghámozzuk, a kisebbeket félbe, a nagyobbakat több darabba vágjuk, és lerakjuk az előzőleg beáztatott cserépedény aljára. Enyhén megsózzuk.

A hagymákat megpucoljuk, cikkekre, vagy vastagabb karikára vágjuk, és a krumplira rakjuk. Erre helyezzük a kacsacombokat, megszórjuk majorannával, majd rárakjuk a cikkekre vágott almát, végül aláöntjük a bort.

Rátesszük a fedelét, betoljuk a kemencébe, és 300 fok körüli hőmérsékleten 120 percig sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fedelét. Párolt káposztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kemenceben-sult-kacsacomb/