Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 kg burgonya
- 4 vöröshagyma
- 2 ek sertészsír
- 1 kk szárított, morzsolt kakukkfű
- 1 kk szárított, morzsolt rozmaring
- 1 csokor felaprított petrezselyem
- 1 dl rosé
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével.
A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfelezem.
A krumplin elhelyezem a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakom.
Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és kemencébe tolom. 250 fokon 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve még 15 percet.
A vele sült krumplival és hagymával tálalom.
[box style=”info”]A pékné módra készített ételek, ami általában csülök, a vele együtt sütött krumpli és hagyma miatt kapta a nevét. Ezt az elvet követve a befűszerezett csirkecombokat sütöttem meg a kemencében krumplival és hagymával. Sütőben is elkészíthető, addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.[/box]

