Hozzávalók:
- 3 db kacsamell
- 9 db kacsacomb
- 3 kg burgonya
- 2 tk majoránna
- 2 tk oregánó
- 2 dl száraz fehérbor
- ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A krumplit megpucolom, a nagyobbakat felezem és lerakom egy kiolajozott tepsi aljára. Meghintem sóval és darálok rá kevés színes borsot.
A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.
Sóval bedörzsölöm, majd mindkét felét megszórom majorannával és oregánóval.
A húsokat a krumplira rakom, aláöntöm a bort, egy másik tepsivel, vagy alufóliával lefedve, 300 fokos kemencébe tolom.
1,5 óra elteltével leveszem a fedelét, vagy eltávolítom a fóliát és ha szükséges még rápirítok a tetejére.
A vele sült krumplival és párolt káposztával tálalom.
[box style=”info”]Ezt a mennyiséget egy családi ünnepségen 13 felnőtt és 4 gyerek pusztította el. :)[/box]