Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kemencés kacsa krumpliágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db kacsamell
  • 9 db kacsacomb
  • 3 kg burgonya
  • 2 tk majoránna
  • 2 tk oregánó
  • 2 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A krumplit megpucolom, a nagyobbakat felezem és lerakom egy kiolajozott tepsi aljára. Meghintem sóval és darálok rá kevés színes borsot.

A húsokról a felesleges zsíros részeket eltávolítom, a mellén a vastagabb zsíros részeken a bőrt keresztben bevágom.

Sóval bedörzsölöm, majd mindkét felét megszórom majorannával és oregánóval.

A húsokat a krumplira rakom, aláöntöm a bort, egy másik tepsivel, vagy alufóliával lefedve, 300 fokos kemencébe tolom.

1,5 óra elteltével leveszem a fedelét, vagy eltávolítom a fóliát és ha szükséges még rápirítok a tetejére.

A vele sült krumplival és párolt káposztával tálalom.

[box style=”info”]Ezt a mennyiséget egy családi ünnepségen 13 felnőtt és 4 gyerek pusztította el. :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kemences-kacsa-krumpliagyon/