Hozzávalók:
- 8 db kacsacomb
- 1,5 kg burgonya
- 4 db lila hagyma
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál borsikafű
- 2 db alma
- 1 dl rozébor
- só
Elkészítése:
A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, megszórom a fűszerekkel és fél órára hűtőbe teszem.
A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit, hagymát meghámozom.
A tál aljába szeletelem a krumplit és a megtisztított lila hagymát és megsózom.
Ráteszem a befűszerezett combokat, elhelyezem rajta a cikkekre vágott almát.
Aláöntöm a bort, lefedem és kemencébe tolom.
300 fokon 120 percig sütöm, az utolsó 10 percben leveszem a fedelét és kicsit megpirítom.
Párolt káposztával és a vele sült körettel tálalom.