Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ketchupos-barbecue-s csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
  • szárnyas fűszersó
  • olaj
  • só
  • bors
  • 4 evőkanál barbecue szósz
  • 3 evőkanál ketchup

Körethez

  • 1 kg burgonya
  • 5 darab paradicsom
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 4 fej vöröshagyma

Elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, majd jól bekenjük az előzőleg összekevert szósszal. A szószhoz a barbecue-t, ketchupot és a fűszerkeveréket jól elkeverjük és még megsózzuk.

1-2 órán át pihentetjük a hűtőben.

A krumplit megpuculjuk. A tepsit kiolajozzuk, ráhelyezzük a hasábokra vágott burgonyát. Ételízesítővel, borssal meghintjük és jól összeforgatjuk. Ráhelyezzük a karikákra vágott vöröshagymát.

Ráhelyezzük a csirkecombokat és kevés olajat locsolunk rá. Lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben kb 1 órán át sütjük.

Ezután levesszük a fóliát és tovább pirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a felvágott paradicsomot és a paprikát is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ketchupos-barbecue-s-csirkecomb/