Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ketchupos, fokhagymás csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db csirkecomb

A marinád hozzávalói:

  • 1 kiskanál fokhagymakrém
  • 2 ek ketchup
  • 1 kis kanál őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • kevés só
  • kevés étolaj


Elkészítése:

A marinád hozzávalóit összekeverjük, majd a combokat bedörzsöljük vele. Egy mikrózható edénybe 5 percre a mikróba tesszük, majd kihűtjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. (A mikrózás során a hő hatására a hús pórusai kitágulnak, majd amikor visszahűlnek a vákuum hatása beszívja a páclevet a húsba. Így gyorsabban, finomabb ízt érünk el.)

Másnap az egészet a kicsorgó lével együtt sütőtálba tesszük, és előmelegített sütőben közepes hőfokon végig fólia alatt megsütjük.

 

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ketchupos-fokhagymas-csirkecomb/