Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 ek méz
- 2 dl ketchup
- 5 dkg vaj
- 1 mk őrölt bors
- só
- 1 chili paprika
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk, és egy kicsit megsózzuk. A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mézzel, a ketchuppal és a borssal. Ebbe a pácba forgatjuk a szárnyakat, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
A csirkeszárnyakat kivajazott tepsibe rakjuk, lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 45-50 percet sütjük, amíg a hús megpuhul, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük. Többször ellenőrizzük, mert könnyen megég!
Köretnek főtt-sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


