Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ketchupos, mézes, chilis csirkeszárnyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek méz
  • 2 dl ketchup
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk őrölt bors
  • só
  • 1 chili paprika


Elkészítése:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, végeit levágjuk, és egy kicsit megsózzuk. A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mézzel, a ketchuppal és a borssal. Ebbe a pácba forgatjuk a szárnyakat, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A csirkeszárnyakat kivajazott tepsibe rakjuk, lefóliázzuk, és előmelegített sütőben kb. 45-50 percet sütjük, amíg a hús megpuhul, majd levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük. Többször ellenőrizzük, mert könnyen megég!

Köretnek főtt-sült burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ketchupos-mezes-chilis-csirkeszarnyak/