Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kétszer töltött sültcsirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 közepes csirke
  • 2 db tojás
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 db körte
  • 3 db zsemle
  • 25 dkg natúr gesztenyepüré
  • 10 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír (vagy libazsír )
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa (ha szükséges)
  • só
  • bors
  • paprika
  • kakukkfű
  • majoránna
  • petrezselyem
Kétszer töltött sültcsirke

Elkészítése

A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, majd a mellnél és a comboknál lévő bőrt óvatosan felhúzzuk, hogy ne szakadjon el. A csirkét kívül-belül sózzuk és borsozzuk. Ezután a hagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanál kacsazsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a kockára vágott vagy lereszelt körtét, és a felszeletelt gombával együtt megdinszteljük. Kissé hűlni hagyjuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőlük a felesleges vizet, és egyenlően elosztjuk két tálba. Az egyik tálba tesszük a lepirított hagymás-körtés gombát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vagy megkapart májat. Egy tojással, sóval, borssal, paprikával, majoránnával összekeverjük, és ha szükséges, kevés zsemlemorzsával sűrítjük. A masszát óvatosan a mellhez és a combokhoz töltjük, ügyelve arra, hogy a bőr ne szakadjon el.

A másik tálban lévő hagymás-körtés gombás keverékhez hozzáadjuk az összetört gesztenyepürét, egy tojást, sót, borsot, paprikát, kakukkfüvet és apróra vágott petrezselymet. Ha szükséges, itt is minimális zsemlemorzsát használunk. A masszát hasonló sűrűségűre állítjuk össze, mint az első tölteléket, majd kiskanál segítségével a csirke hasüregébe töltjük.

A combokat összekötjük cérnával, hogy a töltelék ne essen ki. Egy evőkanál kacsazsírt elkeverünk sóval, borssal és paprikával, majd megkenjük vele a csirke külsejét.

A csirkét 180°C-on alsó-felső fokozaton sütjük legalább 45-50 percig, attól függően, hogy mekkora és milyen idős a csirke. Az utolsó 10-15 percben légkeverő vagy grill fokozatra váltunk, hogy a csirke bőre ropogósra süljön. A sütés közben időnként vízzel, húslevessel vagy fehérborral locsolgatjuk, hogy ne száradjon ki.

A csirke alá ízlés szerint zöldségágyat is tehetünk.

Sikeres sütést és jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/ketszer-toltott-sultcsirke/