Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb filé 1 mk só Frissen őrölt bors 15 dkg reszelt, zsíros sajt 1 nagy ek vaj 1 nagy gerezd fokhagyma Fél csokor petrezselyem (vagy medvehagyma, vagy más zöldfűszer) 1 kis tojás sárgája (vagy egy fél) 1 csipet só A bundázáshoz: 3 tojás 15 dkg liszt (nekem szénhidrátcsökkentett) 4 ek szezámmag A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bluesun
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkecomb filé
  • 1 mk só
  • Frissen őrölt bors
  • 15 dkg reszelt, zsíros sajt
  • 1 nagy ek vaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • Fél csokor petrezselyem (vagy medvehagyma, vagy más zöldfűszer)
  • 1 kis tojás sárgája (vagy egy fél)
  • 1 csipet só

A bundázáshoz:

  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt (nekem szénhidrátcsökkentett)
  • 4 ek szezámmag

A sütéshez:

  • bő olaj


Elkészítése:

A reszelt sajtot összenyomkodjuk-keverjük a vajjal, az apróra vágott petrezselyemmel, a tojássárgával, a zúzott fokhagymával és a sóval. Nedves kézzel mogyorónyi golyócskákat formázunk belőle, további felhasználásig a hűtőbe tesszük.

A csirkecombot ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Ebből diónyinál kicsit nagyobb gombócokat formázunk.

Megnedvesítjük a kezünket, egy csirkelabdát ellapítunk benne, beleteszünk egy sajtgolyót, majd a húst köré nyomkodjuk.

A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, a tojásokat felverjük egy csipet sóval. Először a lisztben, aztán a tojásban, majd ismét a lisztben forgatjuk meg a golyókat, végül a forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
bluesun
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is