Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kijevi csirkegolyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált csirkemell
  • só
  • bors

Töltelékhez

  • 25 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só

Panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

A darált csirkemellet sóval és borssal fűszerezzük, majd összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és kevés sóval összedolgozzuk.

A húsból és a sajtos töltelékből egyaránt kb. 30 kisebb gombócot készítünk. A húsgombócot ellapítjuk, közepére helyezünk egy adag sajtos tölteléket, majd köré formázzuk, hogy zárt, kb. 4 cm átmérőjű golyót kapjunk.

A golyókat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Célszerű a panírozást zacskóban végezni: a lisztet és a zsemlemorzsát külön zacskóba tesszük, majd a golyókat összerázogatjuk, így gyorsan és egyenletesen bevonatot kapnak.

Bő, forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük őket úgy, hogy a golyók úszni tudjanak az olajban. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

Tipp

Tálalhatjuk friss salátával, párolt rizzsel vagy krumplipürével. Ha különlegesebb ízvilágra vágyunk, a töltelékbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat is, ami frissíti a sajtos-vajas krémet.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kijevi-csirkegolyo/