Hozzávalók:
- 1 kg darált csirkemell
- 5 dkg liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- só , bors
A töltelékhez:
- 25 dkg trappista
- 5 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összegyúrjuk.
A húsból és a sajtból is kb. 25-30 db gombócot formázunk, a húsgolyókat ellapítjuk és mindegyik közepébe belehelyezzük a sajtgolyót, ezután kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. Ezután a klasszikus módon : (liszt tojás, zsemlemorzsa) panírozzuk.
Mélyebb teflonserpenyőben felhevítjük az olajat majd kisütjük a golyókat. Még melegen salátával rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.