Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Kijevi csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk, mintha egy zsemlét nyitnánk ki, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A töltelék elkészítése: A reszelt sajtot összegyúrjuk a puha vajjal, az aprított petrezselyemmel, a reszelt fokhagymával és egy csipet őrölt szerecsendióval. Az elkészült tölteléket hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon. A csirkemellek egyik oldalára egyenletesen […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.04.02.

Hozzávalók

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítése

A csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk, mintha egy zsemlét nyitnánk ki, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

A töltelék elkészítése:

A reszelt sajtot összegyúrjuk a puha vajjal, az aprított petrezselyemmel, a reszelt fokhagymával és egy csipet őrölt szerecsendióval. Az elkészült tölteléket hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.

A csirkemellek egyik oldalára egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk, gondosan zárva a széleket.

A panírozás:

A betöltött csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A tökéletes zárás érdekében a panírozást megismételjük (dupla panírt készítünk), hogy a töltelék ne folyjon ki a sütés során.

A sütés:

A bepanírozott csirkemelleket bő, forró olajban, közepes lángon, fedő alatt lassan sütjük, hogy a hús teljesen átsüljön és a töltelék belül megolvadjon. Amikor a panír aranyszínű és ropogós, a csirkemelleket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat lecsepegtessük.

Frissen, melegen tálaljuk, köretként például párolt rizst, krumplipürét vagy salátát kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is