Elkészítése
A csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk, mintha egy zsemlét nyitnánk ki, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
A töltelék elkészítése:
A reszelt sajtot összegyúrjuk a puha vajjal, az aprított petrezselyemmel, a reszelt fokhagymával és egy csipet őrölt szerecsendióval. Az elkészült tölteléket hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.
A csirkemellek egyik oldalára egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk, gondosan zárva a széleket.
A panírozás:
A betöltött csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A tökéletes zárás érdekében a panírozást megismételjük (dupla panírt készítünk), hogy a töltelék ne folyjon ki a sütés során.
A sütés:
A bepanírozott csirkemelleket bő, forró olajban, közepes lángon, fedő alatt lassan sütjük, hogy a hús teljesen átsüljön és a töltelék belül megolvadjon. Amikor a panír aranyszínű és ropogós, a csirkemelleket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat lecsepegtessük.
Frissen, melegen tálaljuk, köretként például párolt rizst, krumplipürét vagy salátát kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat!
