Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kijevi csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • só
  • bors
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A töltelékhez

  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 teáskanál petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • őrölt szerecsendió

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk, mintha egy zsemlét nyitnánk ki, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

A töltelék elkészítése:

A reszelt sajtot összegyúrjuk a puha vajjal, az aprított petrezselyemmel, a reszelt fokhagymával és egy csipet őrölt szerecsendióval. Az elkészült tölteléket hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.

A csirkemellek egyik oldalára egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk, gondosan zárva a széleket.

A panírozás:

A betöltött csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. A tökéletes zárás érdekében a panírozást megismételjük (dupla panírt készítünk), hogy a töltelék ne folyjon ki a sütés során.

A sütés:

A bepanírozott csirkemelleket bő, forró olajban, közepes lángon, fedő alatt lassan sütjük, hogy a hús teljesen átsüljön és a töltelék belül megolvadjon. Amikor a panír aranyszínű és ropogós, a csirkemelleket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat lecsepegtessük.

Frissen, melegen tálaljuk, köretként például párolt rizst, krumplipürét vagy salátát kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kijevi-csirkemell-2/