Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kijevi csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg margarin
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 10 dkg petrezselyemzöld
  • 1 csipet só
  • 15 dkg sajt
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 15 dkg finomliszt (a panírozáshoz )
  • 15 #32904 zsemlemorzsa (a panírozáshoz )
  • 3 db tojás
  • 4 dl olaj

Elkészítése

A csirkemellet a vastagabb felénél felszúrjuk, sózzuk, majd a hűtőbe tesszük. A margarint megolvasztjuk annyira, hogy lágy legyen, de ne folyjon. Hozzáreszeljük a sajtot, majd ízesítjük szerecsendióval, sóval (a sajt sósságától függően), fehér borssal, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A vajas tölteléket habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a csirkemellet.

Ezután a melleket lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban, tartalék lángon szép arany barnára sütjük. A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet, és krémesre törjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kijevi-csirkemell/