Elkészítése
A húst megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel vágódeszkán pépesre vagdaljuk.
A húsmasszát ízesítjük sóval és borssal.
A sajtokat lereszeljük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a vajat, a tojássárgáját, sót és a felaprított petrezselymet. Kikeverjük a masszát, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.
Vizes kézzel tojásnyi húsmasszát veszünk a kezünkbe, ellapítjuk és közepére teszünk a hideg sajtmasszából. Gombóccá formázzuk úgy, hogy hús teljesen befedje a sajtmasszát.
Mikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Forró olajban, szép aranybarnára, ropogósra sütjük, majd petrezselymes burgonyával, rukkolával és házi tartármártással forrón tálaljuk.





