Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kijevi rántott húsgolyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 600 g pulykamell filé
  • só
  • őrölt fekete bors

Töltelék

  • 10 dkg trappista
  • 10 dkg gouda sajt
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • bors
  • só

Panírozás

  • finomliszt
  • felvert tojás
  • zsemlemorzsa

Sütés

  • olaj

Elkészítése

A húst megmossuk, szárazra töröljük és egy éles késsel vágódeszkán pépesre vagdaljuk.

A húsmasszát ízesítjük sóval és borssal.

A sajtokat lereszeljük, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a vajat, a tojássárgáját, sót és a felaprított petrezselymet. Kikeverjük a masszát, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.

Vizes kézzel tojásnyi húsmasszát veszünk a kezünkbe, ellapítjuk és közepére teszünk a hideg sajtmasszából. Gombóccá formázzuk úgy, hogy hús teljesen befedje a sajtmasszát.

Mikor elkészült az összes golyó, bepanírozzuk őket. Forró olajban, szép aranybarnára, ropogósra sütjük, majd petrezselymes burgonyával, rukkolával és házi tartármártással forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kijevi-rantott-husgolyo/