Hús pácolása
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd a szójaszósz és a vodka keverékébe tesszük. Hozzáadjuk a keményítőlisztet, alaposan elkeverjük, és legalább 1 órán át állni hagyjuk a hűtőben.
Zöldségek előkészítése
A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, cukkini, újhagyma, paprika, gomba) leszárítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az ananászt szintén vékonyra szeleteljük.
Pirítás és főzés
A wokban kevés olajon megsütjük a bepácolt csirkemell csíkokat, majd kivesszük és melegen tartjuk. A wokba újabb kevés olajat öntünk, és megpirítjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, majd szójaszósszal meglocsoljuk. Ezután beletesszük az ananászt, pár percig együtt pirítjuk, majd visszatesszük a húst. Felöntjük az ananászlével, kevés osztrigaszósszal ízesítjük, és összeforraljuk.
Tálalás
Frissen, főtt rizzsel kínáljuk, így teljes és tápláló ételt kapunk.
Tipp
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, adhatunk hozzá kevés csilit vagy csípős szószt. A zöldségek variálhatók brokkolival, bambuszrüggyel vagy cukorborsóval is.