Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kínai csirkeragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 1 darab friss ananász
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál kechup
  • 20 dkg cukkini (kb)
  • 1 darab piros húsú paprika
  • 1 darab zöld húsú paprika
  • 1 darab sárga húsú paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • kevés kókuszzsír vagy zsír
  • diónyi friss gyömbér reszelve

Elkészítése

A húst mossuk meg, kockázzuk fel, majd egy teáskanál sóval, egy teáskanál borssal és a szójaszósszal keverjük össze és tegyük félre.

Akár előző este is elkészíthetjük. Ezesetben tegyük be a hűtőbe.

A vöröshagymát vágjuk apróra, kevés zsiradékon dinszteljük meg, dobjuk rá a bepácolt húst és süssük majdnem készre (kb 8-10 perc), közben a paprikákat is mossuk meg, kockázzuk-karikázzuk fel, a cukkinit is mossuk meg, kockázzuk fel.

Az ananász tisztítsuk meg, a kemény közepét vágjuk ki, majd kockázzuk fel.

A paprikákat, a cukkini kockákat dobjuk rá a húsra és pár perc alatt pároljuk össze, közben a reszelt gyömbérrel, ketchuppal, borecettel ízesítsük, legvégül adjuk hozzá az ananászkockákat is.

Csak egyet forraljunk rajta és már el is készült.

Én párolt rizzsel kínáltam.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kinai-csirkeragu/