Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Kínai édes-savanyú csirkemell kurkumás rizzsel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 5 dkg friss gyömbér 5 gerezd fokhagyma 4 chilipaprika vagy 1 tk chilipehely 2 kaliforniai paprika 3 ek sűrített paradicsom 50 dkg ananász konzerv (aprított) 3 ek szezámolaj 2 ek napraforgóolaj 4 ek szójaszósz 2 ek cukor 3 dl tyúkhúsleves 2 tk keményítő 2 bögre rizs 4 bögre forró víz kurkuma […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meri22
Beküldte: 2015.06.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 chilipaprika vagy 1 tk chilipehely
  • 2 kaliforniai paprika
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 50 dkg ananász konzerv (aprított)
  • 3 ek szezámolaj
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 4 ek szójaszósz
  • 2 ek cukor
  • 3 dl tyúkhúsleves
  • 2 tk keményítő
  • 2 bögre rizs
  • 4 bögre forró víz
  • kurkuma
  • 2 tk olaj


Elkészítése:

A húst vékony csíkokra szeleteljük. A chilipaprikát kimagozzuk, majd apróra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeljük.

A wokot felforrósítjuk, beleöntjük az olajakat, majd átsütjük benne a húst. Hozzáadjuk a gyömbért és a chilipaprikát, a kaliforniai paprikát, belereszeljük a fokhagymát, és kis ideig együtt sütjük.

Hozzákeverjük a paradicsomszószt és az ananászt, hozzáadjuk a szójaszószt és a cukrot, alaposan összekeverjük, végül felöntjük a levessel.  Ha forr, a keményítőt kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az ételhez, kis ideig forraljuk.

A rizst az olajon kissé megfuttatjuk, majd forró vízzel (vagy húsleves alaplével) felöntjük. Sózzuk, megszórjuk kurkumával, és néha átkeverve közepes lángon hagyjuk főni. Amikor már majdnem minden vizet magába szívott, lefedjük, letakarjuk, és így hagyjuk még legalább fél órát állni. A kurkumától szép sárga színe lesz.

[box style=”info”]Ha nem elég sós, akkor adhatunk hozzá még szójaszószt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Kínai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Meri22
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is