Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke

Csirkemell

Kínai illatos csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 450 g csirkemell 1/2 tk só 1/2 tk bors 2 ek víz 1 ek száraz fehérbor Bundához: 1 tojás 1/2 tk só 150 ml víz 2 tk sütőpor 6 enyhén púpozott ek étkezési keményítő 5 púpozott ek liszt 2 ek olaj Elkészítése: A csirkemellet vágjuk fel 2*2 cm-es kockákra (én 1 cm-es csíkokra vágtam). […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
thetundi
Beküldte: 2017.07.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 450 g csirkemell
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk bors
  • 2 ek víz
  • 1 ek száraz fehérbor

Bundához:

  • 1 tojás
  • 1/2 tk só
  • 150 ml víz
  • 2 tk sütőpor
  • 6 enyhén púpozott ek étkezési keményítő
  • 5 púpozott ek liszt
  • 2 ek olaj


Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk fel 2*2 cm-es kockákra (én 1 cm-es csíkokra vágtam). A húst keverjük össze a sóval, borssal, vízzel és borral. Hagyjuk állni legalább egy órát, de még jobb, ha egész éjjel.

A bunda hozzávalóit az olaj kivételével keverjük el alaposan. Ha csomómentesen sikerült elkevernünk, csak akkor keverjük hozzá az olajat.

Vegyük elő a bepácolt húst, ha van leve azt öntsük le róla. Keverjük össze a húst a bekevert bundával.

Melegítsünk olajat (ne legyen túl meleg). Villával pakoljuk az olajba a húst és süssük halványra, majd tegyük félre hűlni. Míg a többi megsül az eleje már elég hideg lesz.

5. Ha halványra sütöttük az összes húst, vegyük fel a gázt maximumra (legyen nagyon forró az olaj). Ekkor újra át kell sütni a húst aranybarnára.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Kínai Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
thetundi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is