Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kínai kacsa pirított tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 darab pritamin paprika
  • 40 dkg kacsamell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szójaszósz
  • 1 dl víz (kb)
  • keményítő
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,5 fej káposzta
  • só
  • 1 csomag spagetti tészta

Elkészítése

Kevés olajon megpirítunk 2 fej apróra vágott hagymát, a felcsíkozott paprikát és a kacsamellet.

Jól összesütjük, majd a zúzott fokhagymát, pár csepp szójaszószt, ízlés szerint kínai fűszerkeveréket és kevés vizet adunk hozzá, majd addig főzzük, ameddig puha lesz a hús.

Ezután az étkezési keményítőt elkeverjük kb 1 dl vízben, majd a húsra öntjük. Kicsit felforraljuk és kész is. A keményítőtől lesz sűrű, fényes szaftja.

A tésztát olajon, 1 fej vékonyra vágott hagymával, a répával és a csíkokra vágott káposztával megpirítjuk. Ezután kevés vizet öntünk rá. Sóval és szójaszósszal ízesítjük.

A tésztát úgy főzzük, hogy mindig csak annyi vizet adunk hozzá, hogy az megpuhuljon és ne maradjon leve.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kinai-kacsa-piritott-tesztaval/