Elkészítése
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé
Bundához:
- 2-3 tojás
- 1 teáskanál ételízesítő
- 5-6 ek liszt
- 2 dl tej
- 3 kis gerezd fokhagyma reszelve
- sütéshez olaj
Mázhoz:
- 1 tubus ketchup
- 4 ek méz
- 100 g szezámmag
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet tetszés szerint kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk.
A ketchupot a mézzel és a szezámmaggal alaposan elkeverjük, és félretesszük.
A bundához a tojást a fűszerekkel elkeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk.
A húsdarabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben felforrósodik az olaj.
Az olajban szép barnára sütjük, kiszedjük, pár pillanatig hagyjuk lecsepegni, majd még forrón beletesszük a mézes mázba!

