Elkészítése
Tészta elkészítése
A spagettit sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, de a főzővízből egy keveset félreteszünk. A répát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk.
Egy wokot vagy nagy serpenyőt felhevítünk, beletesszük az olajat, majd a káposztát, és nagy lángon pirítjuk. Pár perc után hozzáadjuk a répát is. Folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig pirítjuk, majd 1 dl vízzel felöntjük és további 10 percig főzzük. Ezután szójaszósszal ízesítjük, majd a kifőtt tésztát is hozzátesszük. Az egészet alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, adhatunk még hozzá szójaszószt vagy a tészta főzővizéből, hogy kellemesen szaftos legyen.
Illatos omlós csirke
A tojásfehérjét lazán felverjük, hozzákeverjük a keményítőt, majd fokozatosan lisztet és tejet adunk hozzá, amíg sűrű palacsintatészta állagot kapunk. Végül belekeverjük a szójaszószt.
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymasóval ízesítjük. Először lisztben megforgatjuk a darabokat, majd a masszába mártjuk. Bő, forró olajban sütjük ki, amíg szép színt kapnak és ropogósak lesznek.
Tálalás
A pirított tésztát tányérra halmozzuk, mellé kínáljuk a ropogós csirkemell darabokat. Friss korianderrel vagy szezámmaggal megszórva még különlegesebb lesz.
Tipp
A zöldségeket variálhatjuk: tehetünk bele brokkolit, cukkinit vagy gombát is. A csirkét akár édes-savanyú mártással is kínálhatjuk, így még inkább igazi kínai éttermi hangulatot kapunk.

