Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirke

Csirkemell

Köretek receptjei

Kínai szezámmagos csirke zöldséges rizsgolyókkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csirkemell 2 dl tej 4 ek liszt 0,5 csomag sütőpor 0,5 dl olaj 1 tojás 3 dl ketchup 3 ek méz 1 nagy ek szezámmag Zöldséges rizsgolyók 50 dkg karfiol 25 dkg rizs 2-3 répa só bors ételízesítő zsemlemorzsa olaj babérlevél 1 vöröshagyma 1 egész tojás Elkészítése: A csirkemellet apróra vágjuk, és sós […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Koncz Andrea
Beküldte: 2015.07.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 2 dl tej
  • 4 ek liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 0,5 dl olaj
  • 1 tojás
  • 3 dl ketchup
  • 3 ek méz
  • 1 nagy ek szezámmag

Zöldséges rizsgolyók

  • 50 dkg karfiol
  • 25 dkg rizs
  • 2-3 répa
  • bors
  • ételízesítő
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • babérlevél
  • 1 vöröshagyma
  • 1 egész tojás


Elkészítése:

A csirkemellet apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.

Sűrű palacsinta tésztát készítünk a tejből, a lisztből, az olajból, a tojásból és sütőporból. Belemártogatjuk a csirkemellet, és forró olajban kisütjük.

Összekeverjük a mézet, a ketchupot, a szezámmagot, és még forrón megmártogatjuk benne a bundázott csirkemelleket.

Rizsgolyó készítése:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és puhára főzzük, majd villával összetörjük, és hagyjuk kihűlni. A répával is ugyanígy járunk el.

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. Tovább pirítjuk, utána felöntjük vízzel, és babérlevéllel, sóval, ételízesítővel ízesítjük. Puhára főzzük.

Amikor kész, minden hozzávalót összekeverünk, adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk.

Golyókat formálunk, zsemlemorzsába megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. (Az olaj nagyon forró legyen, különben szétesnek a golyók.)

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Kínai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Koncz Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is