Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kölessel töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab egész csirkecomb
  • 1,5 dl köles
  • 6 darab aszalt paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom (ha van friss, az még jobb!)
  • 2 főtt tojás
  • 1,5 dl száraz fehérbor, húsleves alaplé vagy víz
  • kevés vaj
  • bors

Elkészítése

A kölest felöntjük 3 dl vízzel, kicsit megsózzuk és megfőzzük, majd kihűtjük.

Közben felvágjuk az aszalt paradicsomot, petrezselmyet és a tojásokat, majd a kihűlt köleshez adjuk és összekeverjük.

A combokat megtisztítjuk, megtöröljük, majd a bőrét fellazíjuk és alátöltjük a köleses keveréket.

A combokat egy tepsibe tesszük, megszórjuk sóval, borssal és morzsolt bazsalikommal. Tetejére kevés vajat teszünk és aláöntjük a bort/húsleves alaplevet/ vizet, majd alufóliával lefedjük.

180 fokos sütőbe toljuk. 60 perc után levesszük róla a fóliát és további 30 percig sütjük még.

Mi most zöldbabsalátával tálaltuk, de bármilyen, ízlésünknek megfelelő köretet választhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kolessel-toltott-csirkecomb/