Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolozsvári gombás máj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg vaj
  • 375 g tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A felmelegített olajba beletesszük a kis kockára vágott szalonnát. Ha kezd pirulni, rádobjuk a szeletekre vágott hagymát és a gombát. Sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A vajon megpirítjuk a májat, majd belerakjuk a raguba és összemelegítjük. A lisztet a tejföllel összekeverjük és behabarjuk. Tálalhatjuk nokedlivel, tésztával vagy rizzsel is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kolozsvari-gombas-maj/