Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolozsvári káposztás tyúk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kis tyúk
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg hordós káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • só
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 5 szem bors
  • 1 babérlevél

Elkészítése

Az olajban megpirítjuk a cakkosra bevágott, felszeletelt szalonnát. A pörcöt kivesszük, és félretesszük, majd a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Megszórjuk paprikával, és hozzáadjuk a feldarabolt tyúkot.

Közben a káposztát annyi vízben, amennyi ellepi, öt percig főzzük. A tyúkot egy kevés káposztafőző vízzel félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt káposztát, a szemes borsot és a babérlevelet. Megsózzuk, majd annyi káposztalével pároljuk tovább, amennyi szükséges.

Amikor minden megpuhult, a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük. Tálalás előtt a ropogósra pirított szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kolozsvari-kaposztas-tyuk/