Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Köménymagos-fokhagymás csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 db csirkecomb 2 tk egész köménymag 4 gerezd fokhagyma 2 db babérlevél 1 db citrom 2 db vöröshagyma 1 mk őrölt bors só 1 dl fehér bor 1,5 dl olaj Elkészítése: A köménymagot állandó keverés mellett, egy pár pillanat alatt pörköljük meg. Addig pörköljük, még elkezd pattogni, majd rögtön öntsük ki egy hideg […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.02.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 2 tk egész köménymag
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 db citrom
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 dl fehér bor
  • 1,5 dl olaj


Elkészítése:

A köménymagot állandó keverés mellett, egy pár pillanat alatt pörköljük meg. Addig pörköljük, még elkezd pattogni, majd rögtön öntsük ki egy hideg tányérba, nehogy megégjen. Ezután tegyük bele egy mozsárba, és őröljük szinte porrá.

Egy tálba öntsük bele az olajat, majd adjuk hozzá a köménymagot, az őrölt borsot, nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sót, és keverjük alaposan össze.

Ezután forgassuk bele a csirkecombokat, majd fedjük le a tálat, és tegyük be pár órára (v. egy éjszakára) a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.

A citromot és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. Ezután a tepsibe tegyünk egymásmellé a citromkarikákat, majd fedjük be a vékonyra szeletelt vöröshagymával.

Ezután helyezzük rá a combokat, öntsük rá a visszamarat pácot, öntsük alá a bort, és tegyük mellé a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd kb. másfél óra alatt pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én csőben sült krumplit (burgonya gratint) készítettem hozzá. (recept itt megtalálható)

Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot és az ízlés szerint készített köretet, majd úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is