Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Konfitált hízott kacsamáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg hízott kacsamáj
  • 1 liter tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • frissen őrölt színes bors (ízlés)
  • 1 liter kacsazsír vagy libazsír, pulykazsír (1-1,5 liter)

Elkészítése

A fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.

A kacsamájat tegyük egy tálba, szórjuk rá a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd öntsük fel annyi tejjel hogy ellepje és tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe.

Sütés előtt kb fél órával vegyük ki a májat a hűtőből, papírtörlővel törüljük szárazra és hagyjuk állni szobahőmérsékleten.

A zsírt olvasszuk fel, majd óvatosan helyezzük bele a szárazra törölt májat, fedjük le és közepes lángon süssük 7-8 percig. Ezután óvatosan fordítsuk át a májat, majd fedő nélkül szintén süssük kb 8 percig.

Közben készítsünk elő egy tálat, szórjuk az aljába a sót és az őrölt borsot, majd óvatosan helyezzük rá a zsírból kiemelt májat.

Ezután szűrjük rá a forró zsírt, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/konfitalt-hizott-kacsamaj/