Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Konfitált kacsacomb és mell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab pecsenye kacsacomb
  • 2 darab filézett bőrös kacsamell
  • 2 dl kacsazsír
  • bors
  • só
  • 1 doboz 280 grammos chilis mexikói keverék
  • 1 doboz 285 grammos extra édes, morzsolt csemegekukorica
  • 1 darab alma
  • 2 darab savanyú uborka
  • 3 dl majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítése

A combok és a kacsamellek bőrét beírdaljuk és sózzuk, borsozzuk.

Előveszünk egy kacsasütő tálat, kizsírozzuk, majd a combokat és a kacsmelleket bőrös felükkel lefelé belerakjuk és keves vizet öntünk rá.

Lefedjük és 180 fokos sütőbe toljuk kb 2 órára.

Ha megpuhult a kacsa, akkor levesszük a kacsatál tetejét és zsírjára sütjük, a húsok mind két oldalát lepirítjuk.

Amíg sül a kacsa, addig elkészítjük a salátát. Veszünk a nagyobb jénait, beleöntjük leszűrt a mexikói keveréket, a kukoricát, a kockára vágott almát és az uborkát, majd csipet sóval megszórjuk.

Elkészítjük a majonézes öntetet. A majonézet, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, majd ráöntjük zöldségkeverékre és alaposan összekeverjük az egészet.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/konfitalt-kacsacomb-es-mell/