Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Konfitált pulykacomb rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé bőr nélkül
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 darab paprika
  • 70 dkg zsír
  • só
  • bors
  • vegeta
  • 25 dkg rizs (jázmin)
  • 1 evőkanál olaj
  • 0,5 liter forró víz
  • 1 darab erőleves kocka
  • vöröshagyma por
  • szárított petrezselyem

Elkészítése

A húst lehártyázzuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és vegetával megszórjuk mindkét oldalát.

Egy 28 cm-es, üvegfedős serpenyőbe fektetjük a húst, rászórjuk a fokhagyma gerezdeket és a nagyobb darabokra vágott paprikát. A zsírt rátesszük és kerámialapon 9-es fokozaton kezdjük el sütni.

Kb 15 perc eltelte után a zsír már teljesen felolvad és forr, ekkor levesszük 3-as fokozatra és fedő alatt 3 órán keresztül konfitáljuk. Lényeges, hogy a zsír elfedje a húsdarabokat!

Az utolsó fél órában elkészítjük a köretet. 1 ek olajon fehéredésig pirítjuk rizst. Hozzáadjuk a leveskockát, megszórjuk szárított petrezselyemmel és fokhagymaporral. Felöntjük 0,5 l forrásban lévő vízzel. Alaposan átkeverjük, lefedjük és lekapcsoljuk alatta a kerámialapot. A maradék hőtől 20 perc alatt teljesen megpuhul.

Ekkor újra átkeverjük és tálalhatunk is.

A pulykacomb méltatlanul keveset használt húsféle, pedig így elkészítve csodásan puha, omlós és ízletes.

Ezt a receptet ajánlom szeretettel figyelmükbe!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/konfitalt-pulykacomb-rizzsel/