Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Koreai chilis csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A marinádhoz

  • 2 evőkanál chilipaszta (Gochujang)
  • 1 evőkanál chilipehely
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál osztrigaszósz
  • 4 evőkanál rizs főzőbor (mirin)
  • 2 evőkanál kukoricaszirup vagy méz
  • 1 evőkanál fokhagyma granulátum
  • 1 evőkanál olaj (olíva)

Továbbá

  • 600 g csirkecomb filé
  • bors
  • só

Elkészítése

A marinád hozzávalóit összekeverjük.

A csirkecombokat feldaraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk, a marinádba forgatjuk és hűtőbe tesszük minimum fél órára, de inkább 1,5-2 órára.

200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb 13-15 perc alatt (légkeveréssel).

Díszítés gyanánt tálalhatjuk szezámmaggal és újhagyma zöldjével.

Köretként én általában kukoricás rizst készítek hozzá.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/koreai-chilis-csirke/