Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes húspogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 darab zsemle
  • 1 tojás
  • só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj (a sütőtál kikenéséhez)

Tetejére

  • 4 evőkanál ketchup
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg sajt reszelve

Elkészítése

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a darált húshoz adjuk. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, zúzott fokhagymát, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk.

Golyókat formázunk a húsmasszából és olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk és egy evőkanál segítségével lelapogatjuk.

A húspogácsákat lekenjük ketchuppal, teszünk rá 1-1 karika szeletelt hagymát, ezt lekenjük tejföllel, rá 1-1 szelet paradicsomot teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük 200 fokon.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kremes-huspogacsa/