Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes, parmezános carbonara csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab csirkemell
  • 250 g bacon
  • 150 g parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • só

Elkészítése

A csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle.

A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húsokat.

Forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajon megpirítjuk a bacont. Ha a bacon már ropogós, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a őtejszínt, illetve visszatesszük a húsokat és összefőzzük. Ízesítjük, sóval, borssal, esetleg szerecsendióval. A sóval vigyázzunk, mert a bacon is sós!

Megszórjuk reszelt parmezánnal, majd tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kremes-parmezanos-carbonara-csirke/