Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémes, parmezános gombás csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl húsleves alaplé (akár kockából is)
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 8 darab barna csiperke
  • bors
  • só
  • 50 g parmezán (akár lehet több is, reszelve)
  • 50 g vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 marék spenót
  • kevés olaj

Elkészítése

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, majd a húsok mindkét oldalát pirosra sütjük oldalanként 3-5 perc alatt, majd kiszedjük egy tányérra.

A visszamaradt olajon megpirítjuk a felaprított gombát, majd az is kiszedjük.

A serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük.

Ekkor felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, a sajtot beleszórjuk és addig keverjük, amíg fel nem olvad.

Hozzáadjuk a spenótot és addig keverjük, amíg elkezd összeesni. Ekkor beletesszük a vissza a gombát, elkeverjük, majd a húst is visszatesszük és 10 percig főzzük.

Az elkészült ételt tálalhatjuk kifőtt tésztával, rizi-bizivel, rizzsel, ki mivel szeretné.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kremes-parmezanos-gombas-csirke/