Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve laktató és ízletes főétel, amelyet könnyen elkészíthetünk hétköznapi ebédre vagy akár ünnepi alkalomra is. A szaftos csirkemellet krémsajtos-sonkás töltelék gazdagítja, a bacon pedig ropogós külsőt ad neki.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemellfiléket középen éles késsel bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Kinyitjuk, majd kiklopfoljuk, hogy vékonyabb, egyenletes szeleteket kapjunk. Sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.

A hagymát finomra vágjuk, a sonkát apró kockákra daraboljuk. A krémsajthoz keverjük a sonkát, a hagymát, kevés őrölt fehér borsot, és ha szükséges, sót.

Töltés és formázás

A csirkemelleket megtöltjük a krémsajtos keverékkel, majd feltekerjük. Mindegyiket 2 szelet baconnel körbetekerjük, hogy jól tartsa a formáját.

Sütés

A tekercseket tepsibe vagy jénaiba tesszük, kevés vizet öntünk alá. Először alufóliával lefedve, közepes lángon (kb. 180 fokon) 20 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 15–20 perc alatt szépen megpirítjuk.

Tipp

A tölteléket feldobhatjuk apróra vágott friss petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is. Köretként jól illik mellé sült burgonya, friss saláta vagy párolt zöldség.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is