Elkészítése
A csirkemellfiléket középen éles késsel bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Kinyitjuk, majd kiklopfoljuk, hogy vékonyabb, egyenletes szeleteket kapjunk. Sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.
A hagymát finomra vágjuk, a sonkát apró kockákra daraboljuk. A krémsajthoz keverjük a sonkát, a hagymát, kevés őrölt fehér borsot, és ha szükséges, sót.
Töltés és formázás
A csirkemelleket megtöltjük a krémsajtos keverékkel, majd feltekerjük. Mindegyiket 2 szelet baconnel körbetekerjük, hogy jól tartsa a formáját.
Sütés
A tekercseket tepsibe vagy jénaiba tesszük, kevés vizet öntünk alá. Először alufóliával lefedve, közepes lángon (kb. 180 fokon) 20 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 15–20 perc alatt szépen megpirítjuk.
Tipp
A tölteléket feldobhatjuk apróra vágott friss petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is. Köretként jól illik mellé sült burgonya, friss saláta vagy párolt zöldség.


