Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémsajtos csirkemell baconbe göngyölve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 30 dkg tömlős sajt
  • 5 levél medvehagyma (vagy újhagyma )
  • 10 dkg sonka
  • 8 szelet bacon
  • só
  • őrölt fehérbors
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

A csirkemellfiléket középen éles késsel bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Kinyitjuk, majd kiklopfoljuk, hogy vékonyabb, egyenletes szeleteket kapjunk. Sózzuk és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.

A hagymát finomra vágjuk, a sonkát apró kockákra daraboljuk. A krémsajthoz keverjük a sonkát, a hagymát, kevés őrölt fehér borsot, és ha szükséges, sót.

Töltés és formázás

A csirkemelleket megtöltjük a krémsajtos keverékkel, majd feltekerjük. Mindegyiket 2 szelet baconnel körbetekerjük, hogy jól tartsa a formáját.

Sütés

A tekercseket tepsibe vagy jénaiba tesszük, kevés vizet öntünk alá. Először alufóliával lefedve, közepes lángon (kb. 180 fokon) 20 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és további 15–20 perc alatt szépen megpirítjuk.

Tipp

A tölteléket feldobhatjuk apróra vágott friss petrezselyemmel vagy reszelt sajttal is. Köretként jól illik mellé sült burgonya, friss saláta vagy párolt zöldség.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kremsajtos-csirkemell-baconbe-gongyolve/