Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémsajtos csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemell (filézett)
  • 200 g natúr krémsajt
  • 150 g reszelt sajt
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 tojás
  • só
  • őrölt bors


Elkészítése:

A vastagabb csirkemellet hosszában kettévágjuk, megízesítjük sóval és őrölt borssal, majd a felvert tojásba mártjuk. Egy jénai tálat kikenünk a krémsajt felével. Erre szórjuk a reszelt sajt felét. Szorosan egymás mellé fektetjük a tojásos csirkemell szeleteket és meghintjük a maradék reszelt sajttal. A reszelt sajtot egy kicsit rányomogatjuk a húsra. A maradék krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük a sajtos húsra. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 60 percet sütjük. Párolt rizzsel, főtt burgonyával, sült krumplival tálaljuk.

[box style=”info”]3 felnőtt férfinak vagy 4 nőnek (vagy gyereknek) elég ez a mennyiség… talán! 😀
[/box]

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kremsajtos-csirkemell/