A pulykamell előkészítése
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, hogy vékonyabbak legyenek, majd sózzuk, és szárnyas fűszerrel ízesítjük. A trappista sajtot lereszeljük, a hagymát karikákra vágjuk, és a sonkát apró kockákra daraboljuk.
A töltelék elkészítése
A krémsajtot összekeverjük a felkockázott sonkával, a hagymakarikákkal és a reszelt sajttal. Az egészet sóval és őrölt borssal ízesítjük, hogy egy finom, krémes tölteléket kapjunk.
A hús felgöngyölése és sütése
A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, majd szorosan felgöngyöljük őket. Minden tekercset 2-3 szelet baconbe burkolunk, a hús méretétől függően. A baconbe göngyölt tekercseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és tepsibe vagy jénai tálba helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A sütés befejezése
Fél óra elteltével kibontjuk az alufóliát, hogy a bacon szépen megpiruljon. A tekercseket további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg aranybarnára sülnek.
Tálalás
A kész baconbe göngyölt pulykamell tekercseket zöldséges rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!