Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémsajtos göngyölt pulykamell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagyobb szelet pulykamell filé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg krémsajt
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • só
  • őrölt fehérbors
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

A pulykamell előkészítése

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, hogy vékonyabbak legyenek, majd sózzuk, és szárnyas fűszerrel ízesítjük. A trappista sajtot lereszeljük, a hagymát karikákra vágjuk, és a sonkát apró kockákra daraboljuk.

A töltelék elkészítése

A krémsajtot összekeverjük a felkockázott sonkával, a hagymakarikákkal és a reszelt sajttal. Az egészet sóval és őrölt borssal ízesítjük, hogy egy finom, krémes tölteléket kapjunk.

A hús felgöngyölése és sütése

A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, majd szorosan felgöngyöljük őket. Minden tekercset 2-3 szelet baconbe burkolunk, a hús méretétől függően. A baconbe göngyölt tekercseket szorosan alufóliába csomagoljuk, és tepsibe vagy jénai tálba helyezzük. Kevés vizet öntünk alá, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

A sütés befejezése

Fél óra elteltével kibontjuk az alufóliát, hogy a bacon szépen megpiruljon. A tekercseket további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg aranybarnára sülnek.

Tálalás

A kész baconbe göngyölt pulykamell tekercseket zöldséges rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/kremsajtos-gongyolt-pulykamell/