Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egész csirke

Szárnyas receptek

Kuglófsütőn sült csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 konyhakész csirke 1,5 kg burgonya 50 dkg saslik hagyma 5 evőkanál olaj 2 evőkanál csirke fűszersó 5 gerezd zúzott fokhagyma só és bors ízlés szerint Elkészítése: A kuglófsütő közepét vonjuk be alufóliával, hogy a csirke belsejében egyenletesen áramoljon a hő és ne ragadjon rá a csirke. Sütés után könnyebb levenni így a formáról […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.05.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 konyhakész csirke
  • 1,5 kg burgonya
  • 50 dkg saslik hagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál csirke fűszersó
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint


Elkészítése:

A kuglófsütő közepét vonjuk be alufóliával, hogy a csirke belsejében egyenletesen áramoljon a hő és ne ragadjon rá a csirke. Sütés után könnyebb levenni így a formáról a csirkét.

A páchoz az olajt, borsot , fokhagymát és a fűszerkeveréket keverjük össze.

A konyhakészre előkészített csirkét pácoljuk be mindenhol, ahol tudnunk ott a kezünkkel nyúljunk a bőre alá és azokon a részeken kenjük le a páccal
.
A csirkét óvatosan helyezzük a kuglófforma közepére .A két lábát kössük össze, hogy szép formája maradjon sülés közben is. Kenjük át páccal kívül is mindenhol.

A megpucolt, kockára vágott burgonyát sózzuk meg, tegyük a csirke köré, majd dobáljuk rá saslik hagymákat.

A csirkét takarjuk be alufóliával jó szorosan. Tegyük középmeleg sütőbe, 170 fokra 50-70 percre.

Amikor a csirkehús megpuhult vegyük le fóliát a formáról. A burgonyákat és hagymát vegyük ki tegyük egy tepsire és grill fokozaton 10-12 perc alatt pirítsuk meg, hogy finom kérget kapjon.

A csirkét a kisülő páclével locsoljuk meg és tegyük vissza a sütőbe. Ezt folyamatot 2-3-szor ismételjük meg 15 perenként (függ attól, mennyi idő alatt sül omlósra a csirkehús és kap szép színt kívülről).

Tálalás előtt pihentessük 10-15 percig a sült csirkét. Akkor van készen, ha csontok simán kijönnek a húsból.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is