Elkészítése
A szeletelt csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat megsózzuk, és félretesszük pár percre, hogy a só beszívódjon.
Egy tálban felverjük a tojásokat, egy másik tálba lisztet teszünk, a harmadikba pedig összekeverjük a durvára tört kukoricapelyhet és a zsemlemorzsát 2:1 arányban (pl. 2 rész kukoricapehely, 1 rész zsemlemorzsa).
A csirkemellszeleteket először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe. A panírt alaposan rányomkodjuk, hogy jól tapadjon.
Egy serpenyőben vagy lábosban bőséges olajat melegítünk közepes hőmérsékletre (kb. 170-180°C). A panírozott csirkemelleket az olajba tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg, és belül is átsüljön.
A megsült csirkemelleket papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
