Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Kukorica pelyhes csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szeletelt csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat megsózzuk, és félretesszük pár percre, hogy a só beszívódjon. Egy tálban felverjük a tojásokat, egy másik tálba lisztet teszünk, a harmadikba pedig összekeverjük a durvára tört kukoricapelyhet és a zsemlemorzsát 2:1 arányban (pl. 2 rész kukoricapehely, 1 rész zsemlemorzsa). A csirkemellszeleteket először a lisztbe forgatjuk, majd a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.24.

Hozzávalók

Elkészítése

A szeletelt csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat megsózzuk, és félretesszük pár percre, hogy a só beszívódjon.

Egy tálban felverjük a tojásokat, egy másik tálba lisztet teszünk, a harmadikba pedig összekeverjük a durvára tört kukoricapelyhet és a zsemlemorzsát 2:1 arányban (pl. 2 rész kukoricapehely, 1 rész zsemlemorzsa).

A csirkemellszeleteket először a lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékébe. A panírt alaposan rányomkodjuk, hogy jól tapadjon.

Egy serpenyőben vagy lábosban bőséges olajat melegítünk közepes hőmérsékletre (kb. 170-180°C). A panírozott csirkemelleket az olajba tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Ügyeljünk, hogy ne égjen meg, és belül is átsüljön.

A megsült csirkemelleket papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is